lördag 24 januari 2009

Igår kväll, fredag, dukade jag matsalsbordet med annorlunda rätt. Färg,penslar, papper,blyerts och vatten. Smaklig måltid !
Ett äldre födelsedagsbarn firades denna dag och avslutningen blev här hemma med porträttmåleri ! Sällskapet hade varit runt på olika äventyr hela dagen. Oj ! vad roligt vi hade ! Och vilka fina resultat vi nådde .
...och så idag,lördag, tog jag själv bordet i anspråk, fastän jag har en ateljé. Ville följa all vintersport på TV. Tänk att jag inte lär mig: en sak i taget. " Brinn för din uppgift ". Så jag lämnade måleriet och tar distans till det imorgon.




Kvällen hos min mor på Hagbyängar. Kollade "landet runt" och jag fick lust att skriva in på bloggen. Skärmbilden ser du härnedan



...och den föreställer gärdena vid Gräve kyrka.
Passerade där en mulen dag i december. Gick ut för att fota åkern med underbara plogtiltor i lite snö. Så plötsligt i allt gråblått sprack himlen upp i söder och Ljuset flödade ner på mig. Uj,uj så upplyftande ! Totalupplevelse !
När jag senare visade bilden för min mor, sa hon :
-Där gifte pappa och jag mig och du låg hos farbror Nisse och faster Maja i Nerkes Kil .
Tänk att få reda på detta efter mer än nästan sextio år. Så Ljuset jag upplevde fick ytterligare en andlig dimension av underbart positiva energier och kontakter. Tack !
Ni som besöker min blogg kommer få mer berättelser från dessa "mina" trakter.
Ha en fin lördagskväll ! / Erik